Omgeving in het kort

Pays de la Loire (YouTube)

Pastorie en dorp Saint Martin…

In onze tuin kunt u in de schaduw van de fruitbomen genieten van de rust, een boek lezen of een drankje nuttigen. Misschien ziet u daar ook de eekhoorntjes. In de schemering kunt u soms een kerkuiltje aantreffen.

In ons dorpje, Saint Martin du Limet, vindt u een restaurantje (Chez Ludo) en u kunt er picknicken, vissen, trimmen, tennissen of een partijtje petanque (Jeu-de-Boule) spelen.

Omgeving

In de directe omgeving van de pastorie kunt u fijn wandelen of fietsen. Op een kilometer afstand loopt de Voie Verte; een oud spoorlijntje dat is omgetoverd tot een afwisselend 47 km lang natuurpad. In de buurt kunt u zwemmen (natuurbad la Rincerie of zwembad van Craon), paardrijden of een kano huren. In het dorp Craon en de stad Laval vindt u supermarkten, kastelen en restaurantjes. In het dorpje Cossé-le-Vivien is het beroemde en aparte tuinmuseum van Robert Tatin gevestigd. Vergeet ook het plaatsje Châteu-Gontier niet dat aan de rivier de Mayenne ligt. Bij La Mine Bleu gaat u 126 meter onder de grond en ervaart u hoe de lei voor de leistenen werd gedolven die hier overal de daken bedekken.

Dagje weg

Als u er een dagje van wilt maken, dan kunt u naar de stranden van Saint Malo en Mont Saint Michèl of naar eeuwenoude steden als Rennes en Dinan. Langs de Loire die door Nantes en Angers stroomt vindt u talloze kastelen. Aan de Bretonse zuidkust vindt u ruige landschappen en pitoreske haventjes en in het binnenland liggen verschillende vlaktes bezaaid met menhirs (Obelix!). Wilt u cultuur snuiven of vermaakt worden dan kunt u naar de vele musea en beroemde dierentuinen (o.a. Zoo de la Flèche). Wat u mét of zònder uw (klein)kinderen zeker niet wilt missen is het verrassende themapark Puy de Fou. Futuroscope is een pretpark voor het hele gezin, maar ligt wel wat verder weg.

…vertel ons wat u interessant vindt en wij geven u graag advies…